Afet ve Acil Durum Müdahale Çalışmaları

Afet ve Acil Durum Müdahale Çalışmaları

07.04.2023 281

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan asrın felaketi olarak adlandırılan yaşadığımız afette bir çok vatandaşımızı kaybettik. 

  Deprem ülkesi olmanın gerçeği ile bir kez daha yüzleştiğimiz bu acı sürecin ardından  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan afet ve acil durumlar sonrası çocukların, yetişkinlerin tepkileri ve baş etme önerileri, yas sürecinde neler yaşanabileceği ve öneriler, afet bölgesinde çalışan personele nasıl destek olunması gerektiği gibi bilgileri içeren;

1. Afet ve Acil Durumlar Sonrası Yetişkinlerin Tepkileri ve Baş Etme Önerileri

2. Afet ve Acil Durumlar Sonrası Çocukların Tepkileri ve Aileler İçin Öneriler

3. Çocuklarda Yas Tepkileri ve Aileler İçin Öneriler

4. Yetişkinlerde Kayıp ve Yas Süreci

5. Afet ve Acil Durumlarda Çalışana Destek eğitim modülleri açıldı. Öğretmenlerimiz bu eğitimlere katılarak sertifikalarını aldılar.

 

07-04-2023

07-04-202307-04-2023

 

Ayrıca Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Çalışma Grubu Faaliyetleri kapsamında oluşturulan Tekirdağ İli Afet Müdahale Planı (TAMP) doğrultusunda, afet bölgesinde görev alan Rehberlik Öğretmenimiz Aydın HACIOĞLU tarafından öğretmenlerimize "Çocuklarda Psikososyal Müdahale Uygulaması Eğitimi" verilmiştir.  

07-04-2023


Okulumuzda da bu kapsamda;

PSİKOSOSYAL  MÜDAHALE KAPSAMINDA OKULDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

 

  1. Öğretmen toplantılarında öğretmenlere afet sonrası yapılan psikososyal müdahaleler ve afet durumlarında öğretmenlerin görevleri konusunda bilgilendirme çalışması yapıldı. Öğretmenlere ÖBA (Öğretmen Bilişim Ağı) üzerinden bakanlığın verdiği eğitimlere katılmaları konusunda farkındalık oluşturuldu.
  2. Öğretmenlere yaşanan deprem sonrası afet bölgesinden okulumuza gelecek öğrencilere/velilere nasıl davranmaları, neler yapmaları ve onlarla iletişim konusunda müşavirlik yapıldı.
  3. Öğretmenlere sınıflarda ihtiyaç halinde ya da öğrencilerin sorması durumunda deprem ve benzeri doğal afetler konusunda öğrencilerin yaş düzeyine uygun şekilde açıklamalar yapmaları, yaşanan depremden etkilenen öğrenci ve veli grupları varsa rehberlik servisine yönlendirmeleri konusunda telkin ve tavsiyede bulunuldu.
  4. Yaşanan afet sonrası okulumuza gelen öğrenciler tespit edildi, aileleriyle birebir görüşmeler yapıldı. Gerekli yönlendirmeler yapıldı ve bu konuda velilere müşavirlik yapıldı.
  5. Yapılan okul veli toplantılarında tüm sınıflarda velilere doğal afet ve afetlerden sonra yapılması gerekenler konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Çocukların psikososyal anlamda daha fazla zarar görmemeleri için velilerin yapması gerekenler konusunda bilgi verildi ve gerekli yönlendirmeler yapıldı.
  6. Afet bölgesinde gelen velilere ramazan bayramı sonrasında müsait olmaları durumunda aile/hane ziyaretleri yapılması yönünde ortak görüş ve karara varıldı.