Okul Gelişim Planı Uygulama Raporu 2. Dönem

Okul Gelişim Planı Uygulama Raporu 2. Dönem

09.06.2023 94

Kapaklı Belediyesi Anaokulu

II. Dönem Okul Gelişim Planı Raporu

 

  1. 1.      Akademik Başarı

 

2.2.2 Sınıflarda bulunan donanım eksikleri hakkında öğretmenler ile görüşülmesi ve eksiklerin okulun durumuna göre öncelik sırasına göre giderilmesi

           

Öğretmenlerimiz ile gerekli görüşmeler sürekli olarak yapılmakta ve eksik olan, tamir ihtiyacı duyulan tüm donanım malzemeleri için iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır.

 

3.3.1 Öğretmenlere Mebbis üzerinden başvurabilecekleri merkezi ve mahalli eğitimler hakkında güncel bilgilendirme yapılacaktır.

 

Tekirdağ Öğretmen Akademisi gibi tüm merkezi ve mahalli eğitimler hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğretmenlerimiz Tekirdağ Öğretmen Akademisinde eğitimlere katılım gösterdiler. (Muzogram, P4C, Drama)

3.3.2 Öğretmenlere ÖBA Platformu üzerinden takip edebilecekleri eğitimler hakkında güncel bilgilendirme yapılacaktır.

           

Dys sisteminin öğretmenler için aktif olmasının ardından gelen tüm yazılar öğretmenler ile paylaşılıp gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır. ÖBA platformu üzerinden eğitimleri düzenli olarak takip ettikleri görülmüştür. Nisan Ara Tatili ve 19-23 Haziran Seminer Dönemi ile ilgili yazı öğretmenlere ulaştırılmıştır. Takipleri sağlanmaktadır.

 

 

5.5.2    a. Okul BEP toplantılarının gerçekleştirilmesi, ailenin toplantıya katılımının sağlanması

b. Dönem içerisinde öğrencilerde gözlemlenen problemler doğrultusunda veli ile görüşme yapılması

 

BEP toplantıları düzenli olarak gerçekleştirildi. İhtiyaç durumunda ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz çocuklarımızın velileri ile de gerekli paylaşımlar yapıldı.

Okulumuza 2. Dönem kayıt olan öğrencilerimizden gerekli görülenler RAM’a yönlendirildi. Kaynaştırma raporu gerekli olan çocukların eğitimi bu sayede düzenlendi.

 

6.1.1 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda okul kütüphanesine kitaplar eklenmesi ve sınıf merkezlerinin zenginleştirilmesi amaçlanmakta olup okulumuzda bu konu ile ilgili proje başlatılması

 

            Bir Kitap Bir Dünya Projesi ile okul kitaplığımıza her gün yeni bir kitap ekliyoruz. Projemizin detayı için https://kapaklibelediyesianaokulu.meb.k12.tr/icerikler/bir-kitap-bin-dunya_13596697.html

Projemiz sonunda okul kütüphanemizde 372 kitabımız oldu. Kitap listemiz https://docs.google.com/spreadsheets/d/1beZzx9tthG7y5ASFvNlppGUZAKSDGRKR0sQmxbcFbno/edit?usp=sharing adresimizde sürekli güncellenerek kullanılmakta.

Ayrıca Bakanlığımız aracılığı ile gönderilen 94 kitap sınıf kütüphanelerinde yerini aldı.

 

10.10.1 Okul öncesi dönemde çocukların gelişim alanlarının (sosyal-duygusal, dil, bilişsel, motor ve öz bakım becerileri) izlenmesi için sınıf öğretmenlerince gelişim-gözlem formlarının tutulması

 

Tüm öğretmenlerimiz gerekli durumlarda her öğrenci için gelişim gözlem formu tutmaktadır.

 

  1. 2.      Devam – Devamsızlık

 

1.1.1 Tüm öğretmenlerin e-okul üzerinden devam devamsızlık takibi yapması gerektiği bilgilendirmesi yapıldı. Okulumuza görevlendirilen ücretli öğretmenlerimize e-okul şifreleri verildi.

 

            E okul üzerinden devamsız ve sürekli devamsız öğrencilerin girişi yapılmaktadır.

 

1.1.2 Öğretmenlerin sınıf defterleri temin edilecek ve devam devamsızlık takibi yazılı olarak da sağlanacaktır.

 

            Sınıf defterlerinin takibi yapılmaktadır. Haftalık olarak idare tarafından kontrol edilmektedir.

 

1.1.3 Öğretmenler veli iletişim bilgilerini e-okula da işleyerek güncel tutmak adına daima veliler ile iletişimde olacaklardır.

 

            E okula veli bilgi girişleri yapılmıştır. Veli bilgi girişinde hata oluşanlar için veliler bilgilendirilmiş Mernis sisteminden bilgiler güncellenmiştir. Yeni kayıt gelen tüm öğrencilerinde bilgileri 2. Dönemde sisteme yüklenmiştir.

 

3.1.1        Veli Toplantılarının düzenlenmesi

 

2.Dönem başında ve gerekli görülen durumlarda veli toplantıları düzenlemiştir. Her öğretmen kendi ihtiyacına göre toplantı planı yapmıştır ve buna göre gün belirlemiştir.

 

3.2.2 Okula devamlılığı arttırmak, okula bağlılık sağlaması amacı ile Veli Katılım Planlaması bilgisi öğretmenler tarafından  velilere yapılır. Eğitim öğretim yılının ilk döneminde evlere verilecek etkinliklerle aile katılımı ürünleri oluşturulur. (Her veli için yıl içerisinde bir gün sınıf içi etkinlik belirlenir, veli belirlenen günde katılım sağlar.)

 

Tüm öğretmenlerimiz Aile Katılımı Projeleri kapsamında veli katılımı planlamış ve tüm eğitim öğretim yılı boyunca uygulaya devam etmiştir. Tüm sınıflarımızda velilerimiz belirlenen etkinlikler kapsamında okulda etkinliklere katılım sağlamıştır.

 

4            Ödül ve Disiplin

 

1.1.1        Önleyici Rehberlik Hizmetleri kapsamında riskli durumda olan öğrencilerin tespitinin gerçekleştirilmesi, belirlenen durum ile ilgili rehberlik sevisine bilgi verilmesi

 

Gerek duyulan öğrencilerin aileleri ile iletişime geçilip RAM’a yönlendirme yapılmıştır. 2. Dönem başlayan öğrencilerimizden 1 tanesine kaynaştırma raporu tanımlanmış bir diğerinin de tanısı için gerekli görüşmeler yapılmıştır.

 

 

 

5.2.2 Öğretmenler tarafından Mebbis Hizmetiçi Eğitim sayfasının güncel olarak takip edilmesinin sağlanması ; gerekli gördükleri hususlarda eğitimlere başvurularının sağlanması

 

DYS üzerinden ilgili öğretmenlere eğitim duyuruları yapılmakta olup ÖBA’yı aktif takip etmeleri tavsiye edilmektedir.

 

6.6.1 Okulda çalışma arkadaşlarına göre başarılı çalışmaları ile ön plana çıkan öğretmenlere dönem sonunda okula olan katkılarından dolayı Başarı belgesi verilmesi kararlaştırıldı.

 

6.6.2 Okulumuz öğrencilerinin ve velilerinin düzenlenen yerel ve ulusal etkinliklerden haberdar edilmesi; başarılı olanların ödüllendirilmesi

 

Öğrencilerimiz için 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren 4 yaş ve 5 yaş öğrencilerine madalya, katılım sağlayan tüm öğrencileri de belge verildi.

İlçe 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim Yarışmasında dereceye giren öğrencimize ilçe tarafından ödülü törende teslim edildi.

 

5            Diğer

 

1.1.1        5yaş grubunda aday kayıt öğrencimiz bulunmamaktadır.

 

1.1.3        Okul öncesi eğitimin önemini anlatan afişlerin okul öncesi çağ nüfusunda yer alan öğrenci velilerinin görebileceği alanlara asıldı. Yeni dönem kayıtlar için bilgilendirme çalışmaları 16 Haziran 2023 tarihiyle başlayacaktır.

 

2.1.1 Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan Değerler Eğitimi Projesinin sürdürülmesi

 

Okulumuzda proje kapsamında Değerler Eğitimi Komisyonu kurulmuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün gönderdiği çerçeve plana istinaden yaş gruplarımıza uygun aylık planlama yapılacaktır.

Deniz Çağla COŞKUN YAVUZ, Meltem ÖZKAN, Gülsüm Göksu, Yağmur GÖNEN, Gözde BOYACI, Sakinaz YAŞAR, Gülfidan GENÇ tarafından aylık planlamalar yapıldı. Etkinlikler tüm okul tarafından uygulandı. Ay sonunda raporlaştırıldı.

 

5.1.1        Özel eğitim ve rehberlik hizmetleri kapsamında BEP Geliştirme Birimi ve Rehberlik Hizmetleri Yürütme Komisyonu Kurulması

 

Komisyon kuruldu ve düzenli olarak BEP toplantıları gerçekleştirildi. Sene sonunda da kademe geçişi olacak öğrencilerin Eğitsel Değerlendirme Raporları e-Rehberlik sistemine girildi.